View Single Post
Old 02-15-2008, 09:26
tulip tulip is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Véleményem szerint a géntechnológia fejlődése és használata a támogatók és az ellenzők közötti kényes egyensúllyal összeségében hozzátartozik a természetes evolúcióhoz.

Hiszek az evolúcióban. De nem tartom kizártnak, hogy Isten teremtett mindent, az evolúciót is beleértve.

Szerintem bizonyos értelemben minden él. Az egész Univerzum, de egy darabka kő is. Szerintem az él, ami öregszik vagy fiatalodik. (Pl. egy kő kopik, tehát öregszik, tehát él.) A 87 éves nagypapa sem tudja önmagát már tovább örökíteni, mégis mindenki azt mondaná rá, hogy él. Csak definíció kérdése az egész, hogy ki mit nevez élőnek, milyen tulajdonságot határoz meg kritériumnak az élő fogalmához.

Van egy kifogás a szűkebb értelemben vett élet önmagától történő kialakulásának. Egyesek szerint matematikailag lehetetlen, mert a valószínűsége annyira kicsi. De ez hibás gondolat. Attól még, ha az élet kialakulásának valószínűsége nulla, annak ismeretében, hogy van élet, már nem feltétlen nulla. Ha pl. tudjuk azt, hogy van játékban egy érvényes ötös lottónk, akkor kicsi az esélye, hogy nyerni fogunk. De ha egy faluban lakunk, és halljuk, hogy abból a faluból nyert valaki, amiben lakunk, akkor sokkal nagyobb lelkesedéssel kaparjuk elő a szelvényünket és ellenőrizzük, nem-e mi voltunk a nyertesek. Ez a feltételes valószínűség lényege. Szerintem fel is oldja az élet kialakulsának valószínűséggel cáfolt ellentmondását.
Reply With Quote