Quote:
Originally Posted by Elme
Az ember teljes génkészletének feltérképezése a hőskorszakban dollármilliókba került. Ez az összeg folyamatosan és rohamosan csökkent az elmúlt 2 évtizedben és hamarosan párezer dolláros áron el tudják készíteni.
|
ez így igaz,de ez még csak egy kódfejtés kezdete (tudtommal, de lehet én értesültem rosszul). a gén térkép tényleg elkészült 1-2 lényegtelen lyuktól eltekintve, de nagyon sok gén müködését még nem tudták beazonositani, így gyakorlati haszna még azért közel sem éri el azt amit sugalna (kb mint régen afrika térképe: tökéletes körvonal, középen nagy fehér foltokkal).
Szép részeredmény, de még nem ez a vége

Amúgy ha vitatkozni kell, akkor a gének se magyarázzák meg az evolúció sötét foltját, hogy hogy lett "élettelenből élő", és amig arra nincs magyarázat addig nem tiszta a kép (én nem vagyok vallásos,mielött valaki azt hinné, cask már jó pár éve várom hogy megfejtsék ezt a titkot, mert nagyon megmozgatja a fantáziám, hogy hogyan) és az lenne az igazi áttörés, amikor már nem kellenek sejtek hozzá, hanem az élettelenből "teremthetünk" élőt.