View Single Post
Old 02-13-2008, 15:06
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by It(AZ:)) View Post
Nagyon kezdő vagyok a témában, és nincs ötletem,hogy lehetne megvalósítani:
Adott egy oldalon két table (cella, tábla nem tom, hogy híják magyarul )), a felsőben novellacímek lennének felsorolva, rájuk kattintva az alsóban megjelenne a novella. Ezt kellene megvalósítanom valahogy, és legalább irányelvekre lenne szükségem Bármilyen megoldás érdekel(html, php, flash, egyéb )
Legegyszerűbb megoldás: az oldalt oszd 2 fele, 2 frame legyen. Ezt a Dreamweaver tökéletesen kezeli. Állítsd be a méreteket, ahogy szimpatikus.

Fent egy sima html oldal, benne a címek. Mindegyik egy külön file-ra mutasson, és a file-t az alsó frame-ben nyisd meg. Ezt szintén be tudod állítani, hogy hova nyíljon, oda azt a frame nevet írd be, aminek elnevezted az alsót.

Eztán külön fileokba mentsd le a novellákat, olyan néven, amilyen néven hivatkoztál rájuk.

Ez nem lesz szép, mert a novella olvasása közben is ott marad a felső frame, amiben választani lehet. De ez a legegyszerűbb.

Én biztos ennél is egyszerűbben csinálnám: egy oldal a címekkel, és katt után egy teljesen új teljes oldal a novellával.