Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Tévedsz, igenis figyelembe veszi. ha van 100ország ugyanakkora ponton akkor nincs mindegyik 2körre, a körtáv 2 tényezőből áll, az egyik a helyezéskülönbség, a másik a pontkülönbség. Amúgy a mostani rendszerhez képest változást pont a szélsőséges esetekben okozna, ott pedig nagyin is a végletek számitanak. a csoport közepén sehol se volt probléma eddig se, max a szabisok miatt, de azt a problémát egy másik témában probálják orvosolni.
|
Szerintem te már érted, hogy hogy működne, csak neked nem tetszik. Feldobtam néhány érvet.
Pl: Aki a csoport elején van, abból is előnyt húz, hogy nagyobb, és abból is, hogy csak egyik irányból támadhatják. Ezt neveztem asszimetriának. Erre mondtam, hogy egy olyan +előny, amit nem feltétlenül kell megtartani. A hatásai nyilvánvalóak (termelő ori, támadni nem is érdemes a kopás miatt, ha ezer évenként egyszer valaki feljebb jön, arra meg mindig lesz pénze átépülni).
Igen, a szélsőséges esetekben okozna változást - pont ez lenne a cél, hogy a szélsőségek egy kicsit (az időben lassan) tompuljanak.
Vagy másik pl.: Egyenletesebb lesz az országok sűrűsége - ha lehet. Ezáltal egyrészt kiegyensúlyozottab, folyamatosabb a játék. Másrészt nem attól függ a vagyonod/tapasztalatod a 3. szinten, hogy hova sikerült a 5.-en regelni.