Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemellfilé
1 fej hagyma
20 dkg sampinyon
25 dkg rizs és vadrizs keverék
2 evőkanál olaj
1 húsleveskocka
2 dl tejszín
3 evőkanál ételsűrítő
A csirkemellfilét leöblítjük, és apró darabokra vágjuk. Megszórjuk sóval, borssal. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és négyfelé vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk. Megpirítjuk benne a húst, a hagymát és a gombát. Ráöntünk 3 dl vizet, felforraljuk, és beledobjuk a húsleveskockát. Fedő alatt, közepes tűzön kb. 5 percig főzzük. Gyakran megkeverjük. Ráöntjük a tejszínt, belekeverjük az ételsűrítőt és felforraljuk. A vadrizzsel körítve tálaljuk .
Frikasszé: vagdalt húsokból párolás útján készült sűrű mártásos étel .
