View Single Post
  #263  
Old 02-07-2008, 10:27
Dr Rozi rendel Dr Rozi rendel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default Szárnyas frikasszé

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemellfilé

1 fej hagyma

20 dkg sampinyon

25 dkg rizs és vadrizs keverék

2 evőkanál olaj

1 húsleveskocka

2 dl tejszín

3 evőkanál ételsűrítő



A csirkemellfilét leöblítjük, és apró darabokra vágjuk. Megszórjuk sóval, borssal. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és négyfelé vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk. Megpirítjuk benne a húst, a hagymát és a gombát. Ráöntünk 3 dl vizet, felforraljuk, és beledobjuk a húsleveskockát. Fedő alatt, közepes tűzön kb. 5 percig főzzük. Gyakran megkeverjük. Ráöntjük a tejszínt, belekeverjük az ételsűrítőt és felforraljuk. A vadrizzsel körítve tálaljuk .


Frikasszé: vagdalt húsokból párolás útján készült sűrű mártásos étel .
Reply With Quote