Thread: Felfedezés
View Single Post
Old 02-06-2008, 06:40
Arwyl szelleme's Avatar
Arwyl szelleme Arwyl szelleme is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Hüpike View Post
stimmel, de 400 hekis intervallumban melyik. én azt támogatom h legyen benne fedezési arány. azt nem tudom, hogy négyzetesen vagy akármilyen hatványon. de ha belegondolok h felmenni mondjuk 1,3M pontis nagyrészében fedezéssel akkor az arányok hatványozása miatt a végén nagy szám lesz.

de ha abba gondolok h az első fedezésem előtt 0 aránnyal nem lett volna nagy tétel, akkor viszont raknék arányt.

érted a dilemmám?
értem

példa: egy ori 20.000 hekiig nagy részt fedezéssel megy. Legyen mondjuk 70% a fedezési aránya. Ekkor 20.000/10*1,7=3400 kati/heki kell neki.
Egy fullos fedezéshez (mivel ez éri meg ugyebár) kell neki 6,8M kati. Ha pl. ez egy gnóm 20% házzal akkor 30k katit képez/20kör azaz 189 napba telik neki újra egy fullosat fedezni.

Ez kevés??

Persze bele lehet menni, hogy de másik 9 ori is képez és ott a törpe termelése is, ez csökkenti az időt. Na igen csökkenti, ha csak erre kell a képzés, mert már nagyon sok a tartalék, nem kell háborúznia a kisebb oriknak, építenie...stb. Magyarul jelenleg egy ilyen fedezést 2 klán kitermelni normális időben: 20k hekin 2k-s fedezést 10 fős klán törpe termelésével együtt ~2-2,5 hét.

Szerintem pont elég, mert én azt veszem figyelembe, hogy pörögjön a játék, lehessen a szakadékokat átfedezni, és beérni a top2 klánt normális időkeretek közt. Ne minden egyes manővert fél években mérjünk, mert nem erről kéne szóljon!
Négy: üss, ha muszáj!
Öt: tartsd a várat!
Hat: védd a társad!
Hét: tiéd a hit!
Nyolc: a zászlót vidd!

Egészséges Fejbőr : Skinhead nyolcparancsolat
Reply With Quote