View Single Post
Old 02-05-2008, 12:10
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller View Post
2. ne lehessen szinte vegtelen mennyisegu vedelmet bekerni. ismeretes, hogy kitamadashoz minden tagtol 1 sereg kerheto el, akkor vedekezesre miert lehet akarhanyat? sztem ugy lenne fair, ha vedekezeshez is csak 1 sereg lenne kerheto, igy amellett, hogy igy lenne igazsagos, az is elkerulheto, hogy az 1ik tag okkal vagy ok nelkul kiurithesse a masik ori barakkjait a sajat vedelmere (vagy szivatasbol).
mellesleg igy kikalkulalhato elore, hogy a szovitag mennyi vedelmet kerhet be, tehat atlathatobb lenne ez is.
Ez azt hiszem elég egyhangúan le lett szavazva, úgyhogy erről tovább kár beszélni.

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller View Post
1. ha vki kilep a szovibol, vagy kirakja a szovivezer, akkor a kilepese utan a segitsegul kuldott/kert seregek azonnal kezdjek meg a hazaterest fuggetlenul attol, hogy odaertek-e, vagy odaerve vedekeztek-e. esetleg az utolso korben mar ne is kerhessen segitseget, mert azok a 2 koros ut miatt ugyse erhetnenek oda, hiszen az uj javaslat miatt a kilepes utan haza is indulnanak rogton.
ez a javaslat azt akadalyozna meg, hogy a kilepo/kirakott ori ne vihesse el bosszubol a tobbi tag 1segeit es a szovin kivul ne elvezhesse a mar nem jogos vedelmet akar 10 koron keresztul.
Én személy szerint ennek se sok szükségét látom. Nem hiszem, hogy azon a 10 körön múlik, hogy valakivel kiszúrsz-e, vagy sem. Ha ki akarsz vele szúrni, akkor elbontasz 100 körre, és elhívod a seregét. Akár támadni is. Nem a 10 körös segítségen fog múlni.

Már támadásban résztvevő sereget visszahívni nyilván nem lehet, hiszen ettől az egész játék kiszámíthatatlan lenne: látod, hogy megy feléd egy 5000 fős sereg, felkészülsz a védekezésre, majd végül csak 2000 fő üt be, mert közben a szövitagok kihátráltak a támadásból? Ez nem jó.

Ha valakivel kapcsolatban probléma merül fel, akkor a kiléptetés idejére 0%-ra kell venni a segítségnyújtást, és többet nem szóbaállni vele.

Szerintem az ilyen -- ritka -- esetek kivédésére megvan a lehetőség, nem érzem szükségét annak, hogy mégtovább bonyolítsunk valamit, amit úgyse lehet kivédeni, hiszen itt az emberi tényezőről beszélünk, nem egy stratégiai elemről.