View Single Post
  #18  
Old 02-04-2008, 10:09
Dr Rozi rendel Dr Rozi rendel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default

Mexikói-chilis pogácsa


Hozzávalók:

50 dkg liszt

25 dkg margarin

2 tojássárgája

3 dkg élesztő

1 dl tej

2 dkg cukor

1 dl tejföl

1 kis konzerv sűrített paradicsom

1 konzerv csemegekukorica

1 konzerv vörösbab

15 dkg bacon

15 dkg füstölt sajt



bazsalikom

kb. 1-2 teáskanál chilipor


Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk. A szalonnát apróra vágjuk, és saját zsírjában megpirítjuk, félretesszük. A tejfölt a bazsalikommal és a chiliporral fűszerezzük, majd hozzáadjuk az egy evőkanál cukorral elkevert paradicsompürét. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd az élesztős tejjel, a tojások sárgájával és a paradicsomos tejföllel összedolgozzuk. Lágy tésztát kapunk, amit 1-2 órán át pihentetünk, majd nyújtjuk és háromba hajtjuk. A hajtogatást még kétszer ismételjük, újabb 20-20 perces pihentetést követően. Az utolsó hajtogatásnál kerül a tésztába a pogácsa ’java’ a következőképpen: a tésztát téglalap-alakúra nyújtjuk, és gondolatban ismét háromfelé osztjuk. A középső részt bőven megszórjuk a kukoricával és a babbal, majd az egyik harmadát ráhajtjuk. Ezután kerül rá a bacon, majd erre hajtjuk a másik oldalt. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejét reszelt füstölt sajttal szórjuk, majd közepes lángon 30 percig sütjük.

Megjegyzés: kissé macerás, de megéri kipróbálni, ISTENI!!!

Last edited by Dr Rozi rendel; 02-14-2008 at 08:47..
Reply With Quote