View Single Post
Old 01-23-2008, 17:46
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Szigibabe View Post
én már csak azt nem értem, aki nem szereti az irodalmat, az miért jön a Könyvek, azaz ki mit olvas éppen... topikba? azt hittem, ez pontosan az irodalomról szól... hogy annak melyik műfajába, az embere válogatja, hisz különbözőek vagyunk, de ez szerintem természetes. Pont így szélesítheti az ember a látásmódját. Szvsz.

On: Anne Rice - The Vampire Lestat
Akkor én egy paradoxon vagyok? Gyűlölöm az irodalmat, mint tantárgyat (megutáltatták velem + eddig senkinek sem sikerült bebizonyítania, hogy van értelme), viszont nagyon szeretek olvasni - már ha éppen kedvet kapok hozzá és van rá időm

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Az irodalom óra lényege, hogy olyan emberekről hallasz, akikről korábban nem tudtál semmit.
Ha veled nem történt ilyen az irodalomórán, akkor tényleg semmi szükséged rá.

Talán még kedvet is kapsz, hogy elolvass tőle valamit, és jó könyvet olvasni jó

Miért kell verset elemezni? Mert magadtól sosem vennél észre dolgokat.
De ha utána egy bármilyen verset a kezedbe fogsz, akkor már magadtól is észreveszed.

Nem olvasok sok verset, de néha azt is kell.
A lényege lehet, hogy ez, de amit irodalom órán csinálunk, az köszönő viszonyban sincs ezzel Az én szememben az lenne a jó irodalom óra, ami kedvet ad arra, hogy elolvassak valamit - nem pedig mások gondolatait sulykolják belém... A verselemzés meg a példádból adódóan fölösleges számomra - lévén nem szeretem nagyon a verseket... sőt ebből kifolyólag soha nem is fogok verset olvasni (kivéve 1-2, de azokat meg is tanulom - pl.: Himnusz) - hidegen hagy, hogy mit akarnak vele elmondani... ha mondandójuk van, írják le egyértelműen, vagy fessék le

Összegezve számomra az irodalom (mint tantárgy) teljességgel fölösleges és érdektelen, persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki számára az, csak engem hagyjanak békén vele, ne erőltessék rám
Reply With Quote