View Single Post
Old 01-22-2008, 23:10
Trade Master Trade Master is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 89%

Quote:
Originally Posted by Matador View Post
Neked ez hogyan jött ki?

"A tanyák termelik a népesség és a katonai egységek számára szükséges élelmet. 1 tanya egy kör leforgása alatt 50 bála élelmet termel. 1 bála élelmet 5 lakos vagy katonai egység fogyaszt el 1 kör alatt (Ezek az értékek természetesen fajodtól, tudományos fejlettségedtől és a Rajtad lévő varázslatoktól függően változhatnak."

súgó/építés/épületek,bányák/tanya
Igen tudom. De 10ezer ember, vagy katona (lényegtelen mi) naponta 48k kaját eszik meg. Ez csak 1 szám, ami a valóságban persze több, ha rendesen felépíted az oridat. Egy fél-elf esetén ez 200 hekin az én felépítésemnél körülbelül 13500 embert jelent összesen. Ők naponta 64800 egység kaját esznek meg, és ezt 3-al osztva... körülbelül 20 raktárra van szükségem. Ha tanyákat tartanék, akkor ennyi ember ellátásához több mint 2-szer ennyi tanyára lenne szükségem. (persze ha annyi tanyám lenne el se férne ennyi ember ) Én ezzel a módszerrel szoktam kiszámolni, hogy mennyi raktárat/tanyát építsek. Később belejön a számításba az is, hogy az adott gabonaárak, és a fogyasztott mennyiség mellett mennyibe fog kerülni naponta az ország ellátása.
Reply With Quote