A fejlesztésekből az általános beszélgetésekbe tett, majd bezárt JKSZ topicban sokat vitatkoztunk azon, hogy mi a JKSZ.
Szerintem a JKSZ definíciója, hogy két vagy több szöviben nem lévő ország valamilyen módon összedolgozik.
Igaz ez a definíció?
Ha igaz, akkor a JKSZ-ek nagy többsége nem derül ki és nem bizonyítható.
De biztosan lehet a JKSZ-t sokkal szűkebben értelmezni. Szóval
mi a hivatalos definíció?
JKSZ-e a megbeszélt piaci utalás?
Az én definícióm szerint JKSZ, többek szerint viszont nem. Ha JKSZ, akkor beismerés esetén büntethető, egyéb esetekben aligha bizonyítható.
JKSZ-e a megbeszélt földleadás?
Az én definícióm szerint igen.
JKSZ-e a védhető ütés beengedése?
Az én definícióm szerint attól függ, hogy volt-e egyeztetés, összedolgozás.
JKSZ-e üres országot többször megütni?
Az én definícióm szerint attól függ, hogy volt-e egyeztetés, összedolgozás. Ha egy üres országot többen beütnek úgy, hogy többször is csak addig nem volt szabin, amig a támadás indult, az szinte biztos, hogy megbeszélt földleadás, azaz JKSZ.
JKSZ-e a piac manipulálása?
Szerintem ha egy szövi manipulálja a piacot (például alacsony vagy magas áron tartja a gabonát), akkor az nem JKSZ, ha viszont szöviben nem lévő országok fognak össze, az JKSZ.
Egy kicsit olvasgattam ezt a fórumot. Megdöbbentem, amikor azt olvastam Atitól, hogy:
Quote:
Ilyen információk közlése kimeríti a jksz fogalmát, és mint ilyen, ezen a fórumon nincs helye.
|
Itt a teljes krónikából kimásolt régebbi eseményekről volt szó. Remélem, ez véletlen elírás. De azért rákérdezek:
JKSZ-e a fórumon más országáról régebbi eseményeket bemásolni?