Thread: Furcsaságok
View Single Post
Old 01-17-2008, 22:32
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 91%

Quote:
Originally Posted by Redback View Post
Jah tényleg
Am nekem is van egy furcsaságom.Vettem egy új gépet, és belenéztem, kb az volt amit vettünk,CSAK 256-os videokari helyett 512-es volt benne.Lehet hogy ez ajándélk azért, mert vártam 3 órát a gépre?(szoktak ajándékozni ott ahol vettem, mert pl egy gyereknek a laptophoz adtak ajándékba egy bluetotth adaptert )?
Vagy vettél mondjuk (csak példa!) egy GF 8800 GTS 256 MB-t. De beletettek egy GF 8800 GT 512 MB-t. Hozzá GTS drivert.

8800 GTS ára 70000
8800 GT ára 50000

Ezért veszem én a legkisebb alkatrészenként a gépet original fóliás dobozban.
Sose vettem még "kész config"-ot.

Régen az ATI kártyákkal csinálták.
Nevezetes szériák:
ATI 9500 Pro >> ATI 9700
ATI 9600 Pro >> ATI 9800

A megfejtés: A 9800-nak a 9600 pro volt a kistestvére, amit úgy értek el, hogy a 9800-as kártyát "lebutították", így ugyanazzal a gyártósorral elő lehetett állítani egy gyengébbteljesítményű kártyát,ami olcsóbban került a boltokba, így a kevesebbet rászánó emberek is megvették, így az ATI cég dupla annyi videókártyát adott el...

Jó trükk, mondjuk aki értett hozzá, az fordítva csinálta, megvette a boltban a 9600 Pro-t, és felhúzta 9800-ra...

Ezt a boltban is simán megcsinálták, főleg akik egész gépet vittek be (vagy alapból összeállított gépet vettek), betették az olcsóbb kártyát, és te jól kifizetted érte a drágább kari árát.

Szóval jól ellenőrizd le (chip-eket nagyítóval) a kártyán, hogy az van-e a gépedben, amiért fizettél.

Természetesen, ha nem átvertek, hanem a bolt saját kárára tévedett, és egy jobb kártyát kaptál, mint amiért fizettél... HÁt akkor tudod mit kell tenned.

/ülj a szádra, és élvezd/