Azt hiszem, hogy az első pillanatokban mindenki le fog hurrogni, sőt azt hiszem, hogy az utolsókban is...
Na de le akarom írni. Bele is kezdek!
A szövetségi segítség varázslásra kiterjesztése! (na itt mindenkinek elborult az agya) Ezt ne úgy értsétek, hogy én varázsolhatok a másiknak védelmet, vagy esetleg aranyalmát... A segítség abból állna, hogy az országból a varázslók erőn felüli öszpontosítással segítenek az egyik kiválasztott szövetségesük varázslatán. Ez ártó, és infószerző varázslatokra értelmezhető.
Vegyünk egy példát:
Van egy varázsló 10k varázslóval. Van 3 szövetségese egyenként 6, 5, 4k-val. A segítség hozzáadódik a támadó varázslóinak számához, de nem az egész, csak az 1/4-a. Ez jelen esetben 15/4=3,75k, tehát a támadó varázsló olyan mintha 13750varázslóval rendelkezne. Ez lenne az alap elképzelés.
Mivel a szövetséges varázslók erőn felül kell teljesítsenek 40% készültségbe kerülne a segítség, és éppen ezért nem kérhető a segítség, csak adható. És akkor nem is lehetne a segítséget küldeni, ha azzal a segítő ország készültsége 40% alá esik, tehát min 80% készültségről. És rúnában is sokkal többe kerülne! Azt nem tudom mennyi kéne legyen...
Előnye gömbnél, és ártásnál lenne (ott még lehet egy kis plusz károkozás), hátránya viszont a segítő országoknál a nagy készültségveszteség, így könnyebben gömbözhetők, és egy jól irányzott szárazvihart le sem tudnak szedni magukról,és ugye ott vannak a saját varázslatok, amiket azért jó lenne felrakni. Éppen ezért nem kérhető segítség!
Sokat gondolkodtam rajta, de nem nagyon jutott eszembe olyan, amitől ez a játékot kibillentené az egyensúlyból. Talán csak az mf-oknak kellene adni bónuszt a varázslatokra is, vagy 5%-ot.
Na jó, akkor jöhetnek a negatív kritikák! Várom!