View Single Post
  #229  
Old 01-12-2008, 00:37
Ditke Ditke is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vác
Posts: 913
Activity: 0%
Longevity: 98%
Default

Találtam egy jó kis receptet, bár nem ártana, ha lefordítaná valaki....

Tüttyölt ratyli - magyar étel

Hozzávalók:

- másfél kiló nyersratyli
- egy jókora pese
- 2 csobolyó gönyézde (ha lehet, pöcörgosi)
- 3 csipet ciháta

Elkészítés:

A nyersratylit fertályórát posvásztjuk, míg csurmot nem enged. Szépen
höllyén kipicskázzuk, a nyesedékbol pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek
kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit
pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó
vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyentgetjük, mert
hamar odakaphat...ahova nem szeretnénk.
__________________
...ne gyere utánam, én is eltévedtem....
Reply With Quote