Hozzávalók:
50 dkg száraztészta (orsó)
2 nagy tejföl (450 g)
majonéz
savanyú uborka
1 húsos zöldpaprika
20 dkg füstölt sajt
sonka vagy párizsi
só
bors
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben meg kell főzni. Apró csíkokra vágjuk a paprikát. A sonkának és az uborkának pedig reszelő segítségével vékony, hosszúkás alakot adunk, majd a sajtot is lereszeljük. Miután a tészta kihűlt, hozzákeverjük a sonkát, uborkát, paprikát, a lereszelt sajtot, a tejfölt, és ízlés szerint majonézzel, sóval, borssal ízesítjük.
Lehetőség szerint 1-2 napig hagyjuk állni a hűtőben, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Díszítésként tehetünk rá paradicsomkarikákat.
Megjegyzés:
Az 1-2 napos állás során a tészta *megissza* a tejfölt, ilyenkor a hiányt utólag még pótoljuk.
Használhatjuk hozzá a megszokott saláta összetevőket is évszaktól függően, mint a hagyma, káposzta, kukorica .
