View Single Post
Old 12-17-2007, 12:54
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by sasa View Post
Elsőre jónak tűnt az ötlet. Másodjára már annyira nem. Lehet, hogy nem kellett volna a tekiösszeadásos topicot olvasni?
Erre természetesen tudok kontrázni. (amúgy a tekis dolgot én is hülyeségnek tartom)
Akkor módositom a javaslatot:
De akkor a piacon ha eladok vmit NE ÍRJA ki hogy mennyi bevételt jelentett, hanem irja ki hogy "eladtál 3435mázsa követ 187arany egységáron". te meg számold ki hogy mennyit is jelentett ez...

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
en nem tamogatom. orulnek, ha egy alap matematikai keszseg kialakulna emberekben, es nem mindent egy program csinalna meg helyettuk...
kritikus szituaciokban jol jon az, ha tudtok szamolni, higgyetek el... meg amugy is...
Azért mertem javasolni az ötletet, mert elég sok minden az egységesités jegyében zajlik, és tulajdonképpen, ez is egy "piac" csak itt a császár veszi meg. odáig rendben is van ameddig termelsz 35drágakővet 2000 áron eladva.
de ha mondjuk gazdálkodó törpével van mondjuk 23drágakavics bányád és 1765+-150 a drágakavics ára. akkor már nem olyan alap matek készség. ez ugye 691*1765, amit elég kevesen vágnak rá kutfőből. persze én is mondom hogy kb1-1,2 misi,de ez sok embernek nem elég,főleg hogy a bevételnél szereti az ember a pontos összeget tudni, nem csak kerekitve.

Azért nem jó a párhuzam, mert ott általában megelégszik az ember egy nagyságrendileg helyes összeadással, ami tényleg fejből megy egy matekosnak, ez egy picivel bonyolultabb...

Reply With Quote