Quote:
Originally Posted by spirit..
Nekem van egy olyan sejtésem,hogy hülyeséget beszélsz,mert nem attól függ a körtávolság,hogy mondjuk 20ori van 1 adott körben,hanem attól.hogy mekkora az értékkülönbsége a két országnak. Lehet hogy ha kiveszik minden szabist,csak 1 ország lesz rajta kívül és akkor sem lesz mellette,hanem mondjuk 10körre. De ha meg mégis úgy lenne ahogy mondod,akkor viszont elvetélt ötlet,mert te akarnál kerülni egy őled elvileg 20kör távolságra lévő kb500hekivel többen gazdálkodó országnak (esetleg egy ork hadisnak) a közvetlen két körre lévő szomszédja? Szerintem nem. 
|
A körtávolság szerintem is alapvetően az értékkülönbségtől függ. De nagyon gyakran látok olyat, hogy a csoporttól sok körre szabin van az élen néhány ország. Ilyen esetben biztosan segít a csoporton, ha a szabis orik nem számítanak bele a körtávolság meghatározásába.
Ha ezek nem számítanak a meghatározásba, akkor mondjuk 1 kör távolsága átlagosan 1000-ről 500-ra csökkenne. Ha eddig egy ori 20 körre lógott meg a csoporttól, akkor szabizása esetén 40 körre távolódik, tehát nem kerül közelebb a csoporthoz, hanem messzebb kerül.
Nem mondom, hogy minden esetben segít ötletem, de valahogy igazságosabbnak tűnik, ha az aktív országok alapján számítódik a körtávolság.