Quote:
Originally Posted by Goldy
Gee: Milyen állambácsi használja a pénzed a magánnyúgdíjnál? Azt nem az államnak fizeted hanem annak a pénztárnak akit választottál, és azt nem tudom hogy veheted fel esetleg megnézem. Amiről én beszéltem az az önkéntes az más tészta, de azt sem az államnak fizeted hanem a pénztárnak.
Minden évben van kimutatás arról higy az adott pénztár hogy kezelte a pénzed, ha nem tetszik és találsz jobbat hát át mész a másikhoz.
Ennek azért nézz utánna még...
|
Őszintén szólva halvány lila fingom nincs, mert állam bácsi úgy megbonyolította ezeket, hogy már egy könyvelő is 5x meg kell nézze...
közlöm, hogy 3 azaz HÁROM féle nyugdíjjárulék levonás van a fizetésemből. Az összes létező nyugdíj fajtát fizetem, a magánt az önkéntest, meg még valamit... (ha pontosan érdekel, előkeresem a bérpapíromat)
Az egyik az állambácsinak meg, a másik kettő meg a kiválasztott pénztárnak. A kiválasztott pénztárból meg az állambácsinak. Azért annál te sokkal okosabb vagy, minthogy elhidd, hogy ahhoz a pénzhes senki nem nyúl hozzá közben. Mert ugye tudjuk, hogy a bankok kiknek a kezében vannak. Ja, épp kormányon is vannak. Én meg elhiszem, hogy a pénzemhez azért nem nyúlhatok 10 évig, hogy ne zsírozódjon össze a papír a kezemtől... Aha.

Hát nem túl hihető. De most csak a te kedvedért elhiszem.