Quote:
Originally Posted by Hóhér
nah pont ez az !!!
jó hogy beírtad ezt, mert ezzel szerintem pont az igazoltad miért NEM lenne jó így ez a változás.
ha figyelmesen elolvasod amit írtál, rá jössz, hogy ezzel a lehetőséggel tulajdonképp abban segítjük a szövetégeket, hogy menekülhetnek feljebb.
azaz 1-1 sikertelen háború után, vagy KÖZBEN, egyszerűen csak pipálnak egyet, elvesztenek 50-200 hekit, ami nem olyan nagy kaland, és el is léptek a háború elől.
idézve a sugót:
feljutáshoz mindenképpen szükséges egy minimum játékidő is, hogy biztos legyen, hogy országod hosszútávon is stabil, és talpon tud maradni. Szükséges ezen kívül a jelenlegi csoportod élén eltöltött idö is, hogy bizonyítsd, hogy itt már mindent megtettél, amit csak lehetett.
vagyis nem hiszem, hogy mindenképp a feljutást egy menekülés formává kell erősíteni mégjobban.
|
Ez nekem is eszembe jutott, de az észrevételem az, hogy aki a fellépést, mint menekülés ki tudja használni, az a vastagbetűs részt akceptálta. Felment a csoportja TOP-jába (ahova neki kell), és bizonyította, hogy az országa hosszú távon is stabil, mert eltöltötte a lépéshez szükséges köröket. (Akár 224 kör, vagy 336, vagy 1000... vagy akármennyi.) Tehát aki egy szöviháború elől el tud menekülni a következő szintre, az az adott szint követelményeit maximálisan teljesítette. (Akármilyen gánya országgal is, de teljesítette. Mert azért valljuk be, nagyon igaz, hogy az 5. szinteket könnyű megcsinálni, eléggé nevetséges, hogy egy full toronyíjas gnóm varázslóval ütögetve haladtam felfelé a pontlistán.... Kissé röhögtem csak szét az agyamat... Tehát Ákosnak is igaza van, a hozzászólásommal az ő álláspontját semmivel sem kívánom elhalványítani!)
Szóval azzal, amit leírtam, azt akartam mondani, hogy nem biztos ám, hogy a könnyített lépéstől fogyni fog a föld feljebb.
Hiszen az említett példa, hogy egy gyengébb szövi 50-200 heki üresre bontásával el tud menekülni felfelé, erre a nézőpontra is tökéletes.
Mert mi van, ha nem tud elmenekülni, és úgy szétvered őket, hogy nem ám hogy 50-200 hekivel kevesebbel lépnek szintet, hanem a büdös életbe nem lépnek szintet, mert úgy agyonvered/agyonverik őket, hogy kiesnek a minimum föld alá, vagy újráznak vagy törölnek vagy akármi. Tehát teszemazt egy 1000 hekis ország nemámhogy 800-950 hekit felvinne a következő szintre, hanem 1-et se visz fel.
És szerintem a két példa teljsen kiegyenlíti egymást. Ákosnak is igaza van, de szerintem az én példám is reális lehet. (Ha nem az, akkor meg elnézést.)