View Single Post
Old 12-08-2007, 11:48
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
Hozzáteszem halvány lila fingom nincs, hogy az hogy kivitelezhető, hogy ők küldenek nekem SMS-t, és azért én fizetek.... Nem vágom, hogy ilyen fordított-emeltdíjas SMS hogy létezhet..
Vannak ilyenek. Fel kell iratkoznod rá, és addig kapod a tartalmat, amíg le nem mondod. Ez jogilag teljesen szabályozva van.

Csak sajnos vannak, akik ennek ellenére átvernek. Tipikus példa, amikor egy 1000 forintos sms-re azt írja, hogy 100 forint plusz áfa. Aztán kiderül, hogy mégsem annyi volt... A számból lehet tudni, hogy mennyibe kerül, mert fel vannak ezek osztva, de ki figyeli ezeket? Szinte senki.

Vannak olyanok is, akik igérnek ezt-azt (többnyire illegális tartalomhoz való hozzáférést), végül kiderül, hogy semmi ilyen nincs mögötte, sőt nem is saját szolgáltatást reklámozott. (Tipikus és sajnálatos példa erre a Hódító vip sms, amit már láttam úgy használva, hogy "1 hónap hozzáférés a legfrissebb filmekhez, csak küldd a vip 123456 sms-t erre és erre a számra...")

Az ilyeneket természetesen tiltják a törvények.

Csakhát ilyen helyzetben nehéz ugye feljelentést tenni, mert mit mondasz? Szerettem volna illegálisan filmeket letölteni, és azért küldtem az sms-t?

Ebben a konkrét esetben igen hamar le lett persze rendezve, gyakorlatilag néhány órán belül az illető teljes accountja törlésre került a webszolgáltatónál.

Na mindegy, elkalandoztam picit... Ott tartottunk, hogy ha kapsz egy spam-et, akkor kiadsz-e érte egymillió forintot...