Természetesen egyetértek azzal, hogy atiék modern keresztes lovagok, és hogy nem akarják az ilyen országneveket. Ez megmagyarázható, elfogadható.
Egy valamit nem értek.
Ha a Hitler országoknak mennie kell, akkor Sztálinok, meg hasonlók miért maradhatnak? (Sokkal nagyobb pusztítást végeztek a katolicizmusban, sőt, minden vallásban, mint a nácik.)
Ha a 3. Birodalomnak mennie kell, akkor az összes kommunista országnév miért maradhat?
Én ezt nem értem. És soha nem is fogom megérteni.
Vagy mindkettő repül, vagy mindkettő bentmarad. Olyan nincs, hogy az egyik repül, a másik meg nem. (Illetve hát van, de ez nem épp igazságos megítélés.)
Hozzáteszem azt is, hogy semmi kedvem 3. Birodalom országot regisztrálni. De attól még ez a fajta megkülönböztetés engem zavar.
Ebből kifolyólag a 4. Birodalmak is maradhatnának, hiszen az inkább egy fantázianév. !. Birodalmat sem szeretnék regisztrálni, nem azért mondtam. Csak néha picit igazságtalannak tartom az ilyen jellegű elkülönítést.
Lehet, hogy az én meglátásom téves, de én semmivel se látom Hitlert rosszabbnak, mint Sztálint. Sőt... A vörös diktatúra sokkal több ártalana áldozatot szedett, és sokkal hoszabb ideig, mint bármilyen náci diktatúra. Úgyhogy már azt is arcátlan médiafogásnak tartom, hgy Hitlerből csinálnak valami sátánfélét... Amikor sokkal súlyosabb bűnöket követett (és követ el a mai napig!!!) az 'ártatlan, felszabadító' oldal.....
|