Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller
pontosan ilyenre. igy kapcsibol lehetne tudni saccolas es hosszas kalkulalas nelkul, hogy pontosan mennyi teki van kinn a piacon.
ha pl vki csatlakozni akar 1 jobb szovihez, nem azt kerdezik, hogy menni haditekid van, vagy mennyi ipari, hanem azt, hogy mennyi tekid van. azonkivul az 1 kiscsit mokas, hogy vki azt mondja zavaro lenne.  aztan az alahuzas alatt levo osszesitett penzosszeg miert nem zavaro? mindenki tudja hogy az alahuzas alatt levo szam az az osszesites. tovabbra is ott van, hogy mennyi van lakibol, hadibol, stb.
meg soxor elofordul, hogy 1fajtabaol nem 1 tetel van kinn, hanem tobb es csak a tekilista 30-40 tetelbol all (vagy tobbol). most miert lenne rossz az ha osszesitve kapasbol tudnam mennyi van, minthogy saccolgassak, vagy 5 percig kopacsoljak a kalkulatoron?
|
Bevallom én még 20 tételnél sem kopácsoltam a kalkulátoron, és nem is 5percig számoltam.
az összérték fontos dolog, mert abból tudod mennyi az összértéke a piacon az árudnak, főleg amikor kiárulsz. A való életben is így van a számlán. Árúfajtánként tételesen. és a végén a teljes összeg.
Amúgy ha megkérdezi egy szövi hogy mennyi tekid van, akkor nem azt várja, hogy "10198541db", hanem megelégszik azzal hogy "10milla", vagy esetleg ha csak simán tételesen mondod, hogy 2milla hadi, 5milla laki stb.
Sztem tök hülyeség lenne csak a teki piacra bevezetni, viszont a többi piacon, nem hogy fölösleges, hanem baromi zavaró lenne számomra.