Quote:
Originally Posted by Kubbi
Az hogy mindenhol fix 500 a katonaigény, nem tartom se jó, se logikus ötletnek.
(Mint ahogy szinte minden más költség is az ország területével növekszik, nem értem miért logikus hogy ez ne így legyen.)
Nem kezdem leírni a már korábban felhozott érveket, amiket eddig olvastam azok alapján ez a véleményem.
Jovábbi jó társalgást, csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni.
|
Az építési költség 1000 hekinél beáll a maximumára.
Nézzünk összehasonlításképpen az A csoportban két klánt, amiben csak törpök vannak:
1 db 30k hekis törpe vs 6db 5k hekis (eltekintve attól, hogy nem csatázhatnak egymással)
A klánérdek úgy hozza, hogy az orik 10% -ára bányákat kellen húzni, mert kellene egy kis tartalék, fel kell készülni egy kis csatára. Mi abban a logikus, hogy a 30k hekis orinak (ha a fedezési szükséglettel arányos katiigényt nézünk) kb 70-szer drágább lenne minden heki feltárása? Nem egyéni elhúzásról van szó (mint fedezés esetén, ahol indokolt hogy nagyobb ország drágábban oldja meg), hanem egyetlen meglévő hektárról.
Ha egy fix maximumot húzunk, aminél nem lehet drágább a feltárás, akkor egy nagy országban a 15% nem ugyanannyiba fog kerülni mint kisoriba, hanem arányosan többe.
Maradva a 30k vs 5k hekis példánál: a 30k hekis törpe 15% bányája így 6* többe kerül mint egyetlen 5k hekisé. Szerintem ez teljesen logikus.