Quote:
Originally Posted by wand
Fegya, elnézve ezt a szép ábrát a következő kérdésem lenne:
szerinted, hogy lehet, hogy Hóhér 28k hektáron egy klánból való ki-be lépés miatt kb 1 év (336nap) toppon töltött idő után képes volt azonnal vissza fedezni a leadott 2-3k hekit?
|
-Én 15% felfedezési rátával számoltam és szerintem a felfedezési ráta számolásának kezdetétől Hóhér már nem nagyon tudott fedezni. Szóval neki majdnem nulla lehetett a felfedezési rátája.
-Én azt feltételeztem, hogy 100 hektáron 1240 lakos van, ami egy jó közelítés teljes foglalkoztatás esetén, de Hóhér sokkal több házat tart, mint amennyi a teljes foglalkoztatáshoz kell.
-Amikor mi fedeztünk a törpénknek, akkor az egész klán katonatermelését erre a fedezésre áldoztuk. Nyilván Hóhérék is ezt csinálták.
-Jelentős tartalékukból a piacon vásároltak katonát
-Valószínüleg jelentős mennyiségű katonájuk volt a piacon.
Quote:
Originally Posted by wand
továbbá az objektivitás kedvéésrt rajzolnál egy ábrát ami azt mutatja, hogy egy ország adott hekin a napi képzéséből hány hektárt fedezhet fel?
|
Parancsolj, ehhez minden adat megvan:
A feltételezések ugyanazok, mint a korábbi ábránál.(15% felfedezési hányad, 100 hektáron 1240 lakos)
Még egy érdekesség:
Amikor az előző ábra számait számolgattam és láttam, hogy Arwyl javaslatára a napi képzésből fixen 11 heki jön ki, akkor jöttem rá, hogy ilyet már javasoltam. 2006.09.06-án, a felfedezés nehezítésének topicindító javaslatában írtam, hogy:
Quote:
A felfedezéshez szükséges katona javasolt képlete: terület * 0.08125 (lefele kerekítve)
|
Arwyl javaslata pedig 0.08125 helyett 0.1