View Single Post
Old 11-28-2007, 18:06
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Gyula View Post
esetleg javasolnám,hogy a bányataláláshoz szükséges katona igény 1000hektárig növekedjen és onnantol legyen fix 1000katona, az épités nyersanyag szükségletéhez. Hogy meglegyen a dolog egyszerüsége is ha 1000hektárnál éri el max 1000katonát, akkor alatta pedig legyen a katona igény az ország területével egyenlő. Ennél egyszerübb szerintem nincs. Nem kell bonyolult képlet hozzá meg számolni sem kell hozzá.

Gondolom itt lehet ellenérv az hogy 200hekin sok az a 200katona, de megette a fene ha valakinek 200hekin bányákat kell felderitenie, mikor pár katonáért fel is fedezhet.

Ennek azért nem látom értelmét, mert kicsinek tartom a valószínűségét, hogy 3k heki alatt bárki is nekiálljon bányát felderíteni. Ahogy mondod, töredékéből fel is fedezheti azt a földet.
1400 hekis törpimnek kereken 200 katona a fedezése most. Kis pénzt hozzácsapok, és több mint fele a földnek bánya lesz, te meg 1000 katonáért adnál 1-et. Ez így értelmetlen, lásd be. 50 katonáért megérné ha valami oknál fogva nem szeretnék tovább fedezni. Mer ugyanis a dolog nem olyan egyszerű, hogy 50 kattancsért (az én számításom szerint) kapsz egy bányát, hanem elbontasz egy meglévő, feltehetőleg eleve nem felesleges épületet hogy szerezz helyette egy bányát. Azaz magad folyamatosan gyengíted, nem is kicsit.