View Single Post
Old 11-27-2007, 08:20
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 91%

Naszóval. Szolgáltató ide, szolgáltató oda, ha normális internetkapcsolatra kötök szerződést egy céggel, és az a belső IP címemet átállítja, akkor az bűncselekmény, mert azt 2 féle képpen teheti meg: feltöri a számítógépemet, vagy kiküld egy embert X óránként, aki odaül a gépemhez, és átírja. Mindkét esetben jogtalan behatolás történik. A számítógépem a magántulajdonom. Az internet vonal, illetve a modem a szolgáltató tulajdona. A kettőnek semmi köze nincs egymáshoz, azon kívül, hogy egy baromi ronda kék kábellel össze van kötve a két készülék.

Ha van olyan szolgáltató, ami az én saját privát belső IP-met átírja, akkor az nem sima internetkapcsolat, és a szerződésben erre nagyon durva kitételek kellenek, hogy vonatkozzanak. Mert ha én erre nem adok neki írásos felhatalmazást, akkor azért börtönbüntetés jár, a már fent említett okok miatt ('számítógép feltörés').

Hozzáteszem egyik szolgáltatóról sem hallottam még soha életemben, tehát nem hiszem, hogy országos lefedettséggel rendelkeznek.... De most kipróbálom mindkettő webcímet, és elolvasgatom, hogy mit is írnak ott.

A lényeg, hogy tegnap otthon anélkül írtam át az IP-met, hogy megszakadt volna az internetszolgáltatás... 1.2.3.4 lett az IP címem. Most ha a szolgáltató ezt az én tudtom, és beleegyezésem nélkül mondjuk átírja 5.6.7.8-ra, akkor az határozottan bűncselekmény.
Reply With Quote