View Single Post
Old 11-26-2007, 08:50
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 91%

A témához kapcsolódoan pedig ezelőtt a gyakorlatom előtt pedig Kaspersky-t, és Avast!-ot használtam. nem volt velük baj, csak terhelték a gépet. Egész megbízhatóak.

De azt is szeretném hozzátenni, hogy tisztességes védelem nem létezik....

Ugyanis ez nem úgy működik, hogy van a vírusírtó, aztán védett vagy.

Úgy működik, hogy megírnak egy vírust, és mire annak a vírus létezésének híre eljut a vírusírtó-fejlesztőkhöz, az beletelik egy időbe... Mire azok megírják az adatbázisukat erre a vírusra is, az is idő.. Mire felrakják a netre a frissítést, és mire te azt leszeded, az is idő...

Van, hogy hetekig, hónapokig vírusos a géped, mielőtt leírtod róla, és te azt hiszed, hogy biztonságban vagy, mert a vírusírtó kiírta, hogy tiszta. Aztán egyik regegl letölt egy frissítőcsomagot, és hirtelen talált 5 új vírust a gépeden... Azok mióta is vannak ott? 1 napja? 1 hete? 1 hónapja?... Senki se tudja. Csak aki megírta a vírust.
Meg hozzátenném egy igazi profi vírus mutálódik. És adatbázissal rendelkezik. És a terjesztő gépén ott figyel a vírusírtó is ám... és amint jön rá a frissítőcsomag, beoltja a vírusát, és kész... Ha valaki kárt akar tenni, kárt fog tenni.
Nincs vírusírtó, ami 100%-os. De még olyan sincs, ami elégségesnek mondható. A vírusírtók olyan programok, mint a tűzoltóság. Lehet, hogy kijönnek, lehet, hogy eloltják a tüzet... De hogy a lakásodban minden szétégett, az biztos. ha meg nem égett szét, akkor meg a 300 liter víztől ázott szét, amint benyomtak az ablakon.... Szóval egy kanapét akár elégett, akár felszívott 300 liter vizet, kidobhatod. Na ez is olyan.. A legtöbb vírus úgy van a gépeden, hogy a vírusírtó nem is tud róla. Amikor meg megtudja, és kiírtja, legtöbbször kárt okoz.
Pl nekem régebben rendszeresen volt olyan, hogy közölte, hogy olyan vírust talált, amit nem tud kiírtani, és nem tud karanténba zárni, stb. Le tudja törölni a file-t... Kössz... Amikor mondjuk egy dll file fertőzött. nyilván, ha fertőzött, azt valami használja. Tehát ha letörlöd, onnantól kezdve valami program nem fog működni. Ha nem törlöd le, újra és újra megfertőzi a gépedet..... Sakk-matt. Annyit tudsz tenni, hogy ha rájössz mihez tartozik a file, akkor letörlöd, és a programot ujratelepíted.

Szóval én elvből nem használok vírusölőt. A legutolsó, amiben tényleg megbíztam, az az F-PROT volt. Valamikor a '90-es években. Az első vírusírtó, ami gondolkodott picit, és a mutációkat is kiírtotta, nemcsak a konstans adatbáziselemeket. De ahogy fejlődik a technika, a vírusírtók mindjobban leszakadtak a vírusterjesztők diktálta tempótól.

Ez van. Én a rombolóformázásban bízom. Egy format c: /u /q műsort nem él túl semmilyen software vírus. Ez viszont 100%.
Reply With Quote