View Single Post
Old 11-15-2007, 09:39
Paliking Paliking is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 92%

Nekem alapvetően tetszik az ötlet, az biztos, hogy sokkal több klántámadás lenne.

Ha az lenne a cél, hogy bárki támadhasson bárkit, akkor a 2000 körös határ nem jó a foglalás teljes lecsökkenésére, ahogy néztem a pontlistát, nagyságrendileg 4100 kör a távolság az első helyezett klán és a sűrű alj között. 2000 körbe még a 2. klán támadása sem férne bele, de nemcsak az alsó régiók, hanem már a 4. klán által sem. Mondjuk az Ovi elérné a Big Gunt, a Big Gun elérné a Pannonföldét.
Persze tudom, nem az a célja a javaslatnak, hogy egy 100k pontos klán üthesse a Pannonföldét, és ez kezelve is lenne a távolság miatti degresszióval, de azért az lehetne egy kiindulási alap, hogy a jelenlegi helyzet alapján elméletileg legalább a középmezőny elérhessen bárkit. Arra gondoltam, hogy ez a határ lehetne a jelenlegi állapotok alapján az első klántól mért átlagos távolság súlyozva a klánok számával.
Ezt a relatív támadóerőt/védőerőt még tovább kellene cizellálni sztem. Ha úgyis csak relatív módon történik a számítás, akkor szerintem elegendő lenne az, hogy a két klán arányainak megfelelően kell töltenie a nagyobb klánnak. Tehát ha az egyik klán kétszerese a másiknak, akkor a nagyobb klánnak csak 50%-osan kelljen feltöltenie magát ahhoz, hogy a maximális relatív védelmet/támadóerőt elérje, és nem kell teljesen feltöltenie magát. Szerintem ez is segítené az aránytalan támadások kialakulását.
Reply With Quote