Thread: Új Windows
View Single Post
Old 11-14-2007, 17:01
BimmBimm's Avatar
BimmBimm BimmBimm is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Valószínű, hogy nem is kell neki. Én Linux-párti vagyok, de az asztali gépemen Windows van, mert oda az való. Sokmindent meg lehetne persze oldani Linux-szal, de a mai világ "megkívánja" a Windows-t. Olyan alkalmazásokat kell használnia a legtöbb embernek, amit Linux alatt nem fog tudni, vagy iszonyatosan értenie kell hozzá. Ha pedig esetleg még játszani is szeretnél, akkor a Linux-szal aztán végképp meg vagy lőve.
Tudtommal Németországban nagy pénzeket áldoztak arra, hogy az iskolákban Linux alapú rendszerek legyenek. Ha megnézed az Ubuntu-t az elég felhasználóbarát rendszer. Kubuntu is, csak az KDE-vel szerelve. Ezeket azért próbálják fejleszteni -véleményem szerint-, hogy ne "kívánja meg" a világ a Windows-t.

Quote:
Az oktatás ennél sokkal alapabb dolgokat kihagy. Mondhatnám az e-mailek "téma" mezőjének helyes használatát, de leginkább azt mondom, hogy lánclevelek. Az első dolog, amit meg kéne tanulni, az az, hogy nem küldözgetünk tovább szemeteket. Az emberek 90%-a mégis továbbküldi. Ez is az oktatás hiánya. Ezt előbb meg kellene tanítani, mint azt, hogy mi a Linux...
Teljesen igazad van, de egy gyerek mint csinál (12-13 éves)? Kap egy e-mail-t amiben az van hogy küldd tovább, mind1 milyen HOAX tartalommal bír. Ő tovább fogja küldeni. Te mondod neki hogy ne küldje tovább mert marhaság. Erre az lesz a választ, hogy "de a Pisti, a Józsi, a Zsuzsi, a Zsófi... is tovább szokta küldeni". Valóban oktatás szinten kéne ezt, de ahhoz gyökeres módosítások kellenének, az informatika, ill. a számítástechnika terén...

Quote:
Ez nem megéri, vagy nem éri meg kérdése. Mutass nekem linux alá egy valamirevaló kiadványszerkesztőt. Vagy grafikai programot. (Tudom, gimp, de az még mindig nem tudja ugyanazt, mint a Photoshop.) Vagy olyan használható videószerkesztőt, amihez nem kell kernelt fordítanod.
Ami igazán "szép" a Linuxban, hogy hamarabb tud különböző emulátor programok segítségével Windows programot futtatni, mint fordítva. Persze tudom az nem ugyanolyan, meg gépigényes... de nem lehet mindenkinek jó. Szerintem ott a "probléma", hogy a Linux alá a cuccok OpenSource termékek áltálban. És egy Adobe nem fog nekiállni ingyen dolgozni... Ez ellen nincs mit tenni...

Most jut eszembe, hallottam már OpenSource Windows-ról is

BimmBimm (#233333)

Éplista számító
Reply With Quote