Thread: Új Windows
View Single Post
Old 11-14-2007, 13:49
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 91%

Quote:
Originally Posted by Puppi View Post
Nem tudom nekem Xp-m van a gepemen es lassan 3ve kifogastalanul mukodik kicsit idegenkedek a Vista-tol a legujabbtol ami meg meg sem jelent meg kitor valosaggal a frasz
Nekem lassan 5 éve van XP a gépemen, ezalatt az idő alatt kb 90x raktam újra.
A Vistáról volt szerencsém hallani, majd láttam is, és végül teljes mellszélességgel ki is próbálhattam... Nem akarom kommentálni. Olyan, mintha egy grafikailag felturbózott XP lenne, de futna alatta egy vírusírtó a háttérben, úgy visszahúzta a gépet. Hozzátenném, hogy csomó minden még nem is támogatja.. Tehát használni is olyan volt, mintha egy sajtreszelőt ..... .

A másik része meg ami már szóba került, a ráerőszakolás... Érdekes, már minden cucchoz kiadtak 'only vista' alatt futó drivert... ezzel egyidejűleg az xp driverek fejlesztése olymértékben lassult, hogy szinte már áll.

Egyébként meg biztos lesz átmenet a kettő között. Én például találtam a videókártyámhoz egy olyan "buherált" drivert, ami jó win 98-hoz, meg xp-hez is. és csak 3 megával nagyobb mint az "original" driver... vista-xp párkapcsolatban is hamar megjelennek ezek...

És én nagyon sok eredeti terméket (igen, windózt is) használok. Illetve használtam. igazából én már utálatból nem veszem meg a vindózt, inkább letöltöm, dögöljenek éhen...

Egyébként hozzáteszem, a legtöbb ember aki fikázza, az valamilyen felhekkelt windózt használ... Velük közlöm, hogy az eredeti tényleg hasonlít egy oprendszerhez... egész stabil, és van benne pár plusz szolgáltatás... (ettől még utálom! és szarnak tartom azt is. Csak kevésbbé szarnak..)

Ha megbízható oprendszert akar valaki, akkor még mindig a unix a legjobb megoldás. (szerintem) Bár azt nem raknám be egy általános iskolába... eltörik az ujjaimat, ha nem találnak paszijánszt...

a windóz azoknak jó, akik nem foglalkoznak nagyon a géppel, és egyszerűen akarják megoldani a dolgaikat, magasabb hibaszázalék mellett... tehát pl egy 8 évesnek tökéletes arra, hogy aknakeresőzzön, meg pasziánszozzon, meg esetleg msn-ezzen a szintlén 8 éves haverjával...
persze amíg le nem fagy. merthogy ahhoz már hálózat kell, és internet. (jó, ha nem kábel vagy adsl neted van, akkor nem feltétlen kell hálózat...) ezek meg már sérülékenyek.

Mindenesere, a windóz is egész jó tud lenni, csak teleptíés után 2 órát kell szöszmötölni, hogy letiltsd, kikapcsold, kitöröld, leblokkold, felülírd, átnevezd, átírd, átalakítsd a felesleges dolgokat benne... Majdnem le lehet butítani annyira, hogy linux stabilitása lesz.
Reply With Quote