Thread: Új Windows
View Single Post
Old 11-14-2007, 12:28
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 32%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by bimmbimm View Post
Sok jó funkcióval bír, de a gyerek elmegy álalános iskolába, mit lát? Windows. Középiskolában mit lát? Windows. Esetleg szakirányú főiskolán egyetemen láthat Linuxot. Ha nem támad időközben az a kicsit sem perverz ötlete hogy ő autodidakta módon megtanulja a Linux-ot akkor előtte még nem is látott olyat...
Valószínű, hogy nem is kell neki. Én Linux-párti vagyok, de az asztali gépemen Windows van, mert oda az való. Sokmindent meg lehetne persze oldani Linux-szal, de a mai világ "megkívánja" a Windows-t. Olyan alkalmazásokat kell használnia a legtöbb embernek, amit Linux alatt nem fog tudni, vagy iszonyatosan értenie kell hozzá. Ha pedig esetleg még játszani is szeretnél, akkor a Linux-szal aztán végképp meg vagy lőve.

Quote:
Ez az oktatás hibája.
Az oktatás ennél sokkal alapabb dolgokat kihagy. Mondhatnám az e-mailek "téma" mezőjének helyes használatát, de leginkább azt mondom, hogy lánclevelek. Az első dolog, amit meg kéne tanulni, az az, hogy nem küldözgetünk tovább szemeteket. Az emberek 90%-a mégis továbbküldi. Ez is az oktatás hiánya. Ezt előbb meg kellene tanítani, mint azt, hogy mi a Linux...

Quote:
De amíg megéri az iskoláknak és a kormányzatnak megvenni a drága microsoft termékeket és a license-eket az ingyenes Linux rendszerek helyet, hát hajrá! nem is várok semmi változást!
Ez nem megéri, vagy nem éri meg kérdése. Mutass nekem linux alá egy valamirevaló kiadványszerkesztőt. Vagy grafikai programot. (Tudom, gimp, de az még mindig nem tudja ugyanazt, mint a Photoshop.) Vagy olyan használható videószerkesztőt, amihez nem kell kernelt fordítanod.