Quote:
Originally Posted by bimmbimm
Sok jó funkcióval bír, de a gyerek elmegy álalános iskolába, mit lát? Windows. Középiskolában mit lát? Windows. Esetleg szakirányú főiskolán egyetemen láthat Linuxot. Ha nem támad időközben az a kicsit sem perverz ötlete hogy ő autodidakta módon megtanulja a Linux-ot akkor előtte még nem is látott olyat...
|
Valószínű, hogy nem is kell neki. Én Linux-párti vagyok, de az asztali gépemen Windows van, mert oda az való. Sokmindent meg lehetne persze oldani Linux-szal, de a mai világ "megkívánja" a Windows-t. Olyan alkalmazásokat kell használnia a legtöbb embernek, amit Linux alatt nem fog tudni, vagy iszonyatosan értenie kell hozzá. Ha pedig esetleg még játszani is szeretnél, akkor a Linux-szal aztán végképp meg vagy lőve.
Quote:
Ez az oktatás hibája.
|
Az oktatás ennél sokkal alapabb dolgokat kihagy. Mondhatnám az e-mailek "téma" mezőjének helyes használatát, de leginkább azt mondom, hogy lánclevelek. Az első dolog, amit meg kéne tanulni, az az, hogy nem küldözgetünk tovább szemeteket. Az emberek 90%-a mégis továbbküldi. Ez is az oktatás hiánya. Ezt előbb meg kellene tanítani, mint azt, hogy mi a Linux...
Quote:
De amíg megéri az iskoláknak és a kormányzatnak megvenni a drága microsoft termékeket és a license-eket az ingyenes Linux rendszerek helyet, hát hajrá! nem is várok semmi változást!
|
Ez nem megéri, vagy nem éri meg kérdése. Mutass nekem linux alá egy valamirevaló kiadványszerkesztőt. Vagy grafikai programot. (Tudom, gimp, de az még mindig nem tudja ugyanazt, mint a Photoshop.) Vagy olyan használható videószerkesztőt, amihez nem kell kernelt fordítanod.