Hol írtam, hgoy első kóder voltam? :O
Azt írtam, hgoy a 90-es években pár számítógépmániás haverommal összehoztuk a HTPA-t... Meg hgoy a gimi hálójáról csináltunk dolgokat. Azt sem mondtam, hogy hacker, vagy cracker voltam/vagyok. Bementünk először a tanári gépekbe, aztán kijutottunk a sulin túlra, pár koleszba, meg egyszer a mekdönci városi gépébe (akkor mgé 1 meki volt itt, ahol lakom.)
Én nem tudom, hogy ebben mi volt az "érdekes állítás magamról".
Már a 60-as évektől nagyüzembe kódolnak kompjúterrel mindent... (meg már előtte is, csak nem annyit). Akkor még nem is születtem meg. Hogy állíthattam volna, hogy első voltam bármiben is? Annyi igaz, hogy 5 éves koromban már pötyörésztem a gépeken... (c4 c64 amiga500 aztán amiga1200 aztán lett egy 286-osom 386.. 486.. dx4.. aztán ott egy hirtelen váltás, egy szájrikszra, amjd egy p3, most meg amd.) nagyjából valahol a 386 vagy a korai 486-os időszakomban kezdtem el pötyögtetni ezt azt, egy rakás ilyen könyvünk van otthon. korai basic könyvek meg mindenféle turbopascalok meg ilyesmik. És ez az egész dolog a gimiben teljesedett ki. Az epdig a 90-es évek közepe... (6 oztályosba jártam.)
Szóval szerintem nem állítottam, és most sme állítom, hogy bármiben az elsők között voltam. A HPA-t meg azért jegyeztem meg, hogy ne legyen összekeveredés a HTPA-val... Mert nincs köze a kettőnek egymáshoz.
(Hozzáteszem ez a kettő dolog cracker/hacker nagyon távol áll egymástól, csak a közvélemény összemossa a kettőt. Többnyire a crackerek tevékenységét mossa össze a hacker szóval, ami nagyon nagy hiba. Egy hacker nem igazán ártalmas. Egy cracker annál inkább...)
|