Quote:
Originally Posted by Arwyl szelleme
a fedezési korláthoz:
alsóbb csopi: egy szövi max 4 tagból áll, fedezési határ: a 4. hely
(javítanám 4. legnagyobb hektárú orira)
1/A: max 10 tagból áll a klán, ezért fedezési határra javaslom a 10. legnagyobb ori területét. (tehát nem a 10. helyezett területéig!!)
Ez esetben csak úgy lehet fedezési határt tolni hogy mind a 4 ill. 10 ori területe megnő.
|
Ezt az ötlet nekem is tetszik, ahogy régebben is támogattam a területhez viszonyitott fedezési határt.
Quote:
Originally Posted by wand
figy Fegya, a konkrét esettől eltekintve -és minden nagyképüség nélkül- ha valamiben én és Monro egyet értünk az kb azt jelenti, hogy 99%-ban igazunk van!
a konkrét esetre meg visszakérdezek: miért cél az, hogy a középmezőny közelebb kerüljön a tophoz?
ez az 1/A, ha a kláncsaták lennének kikönnytve, akkor a jobbak közelebb kerülnek, a roszabbak (már bocs) lejebb, mi ezzel a gond?
így is bárki röhögve elérheti a top 30 alját ahonnan fordulhat ha akar (én saját részemről sajnálatosnak is tartom, hogy kék2-eshez gyakorlatilag semmilyen teljesítményt nem kell letenni az asztalra).
tehát a középmezőny azon része aki "megérdemli", az tudna feljebb menni,
aki meg nem, annak miért "járjon" az, hogy olcsóbban felfedezheti magát oda, ahová mások hajlandóak magukat felküzdeni?
|
Tudom, hogy nem nekem szólt a kérdés, de sztem nem érted meg Fegya-t. Fegya azt taglalja, hogy
1, a mostani fedezéssel szinte képtelenség behozni a mostani toppot, és ezen tényleg változtathatna a kláncsata rendszer reformálása. kb annyiban hogy ha ők is akarják megküzdhetne a Big Gun, meg a Pannon, de sztem erre nem kerülne sor, meg esetleg még az Ovi jöhetne szóba a Big Gun ellen kb. többieket nem érintené. Tulajdonképpen annyiban, hogy az ovi is elszeparálodhatna mégjobban, mert bárki jönne felfele levernék.
2, Azzal hogy A-ban csökken a föld, egyre lejjebb kuszik a top30, és lassan kialakul még1 nagy szakadék a mostani középmezöny és a forduló orik között. vagyis képtelenség lesz a top30-nál tovább ütve menni. Szükség van a fedezésre, hogy legyen kiket ütni. és hogy legyen mit ütni. sztem 1 éven belül B-ből már a top30közelébe lehet majd lépni. és a top30 határa felett lesz egy jó kis szakadék, ahol csak fedezéssel lehet majd átjutni(a mostani top30 feletti rész, akik nem fordulni akarnak) utána ha ügyes vagy megint üthetsz 1-2t ha beéred a mostani középmezöny alját, és utána vakarhatod a füled tövét mert ott állsz 40%os fedezési rátával, és a legközelebbi ori meg 2-3k hekivel megintcsak feletted van. És legjobb esetben is eljutsz kábé oda ahol most az ovi van, de ott vége az utnak, se ütve se fedezve nem jutsz tovább.
a Szakara megszünésével annyi értékes föld ment ki a csoportból,hogy talán 1 év alatt nem fedezz ennyit a csoport.
az a baj, hogy akik új földet hoznak a csoportnak, azok általában kamatostúl veszik el amikor lefordulnak. egyszerüen azért lesz lehetetlen az ütés, mert nem lesz kit ütni