Thread: Hollószárnyak
View Single Post
Old 11-07-2007, 19:37
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Miközben a többiek is kifejtik a "véleményüket" csak a fülem figyel rájuk, a szemeim a környéket pásztázzák. A Nagyúr szavaira felvonom a szemöldököm és kissé furcsálló hangon szólalok meg:
-Eddig még földmunkáról nem volt szó. Ha tudom előre akkor hozok tán szerszámokat, de mégis most mivel? A csákányom - ütö meg az oldalamon lógó csatacsákányt - valamennyire fejtésre még jó, de ahogy elnézem se lapátunk, se földhordó csillénk, taligánk, de még egy árva kosarunk sincs. És akkor még nem szóltam az esetleges támfalelemekről, emelőláncokról, meg az egyébb hozzávalóról.
Láthatóan, nem a munkával van bajom, csak a felkészületlenséggel. Megtapodom kissé a földet a lábam alatt, csendre intek mindenkit, aztán nagyot dobbantok és hunyt szemmel próbálom "érezni" a talajt a lábaink alatt.
Szerinted nem lenne nehéz ásni, talán a különböző maradványok okoznának gondot csak, ránézésre ha vannak is sziklák a talajban, elég mélyen lehetnek. A dobbantásod hangja alapján, úgy gondolod, nincs üreg alattatok.

Last edited by Chris; 11-07-2007 at 19:51..