Mivel épp szezonja van. (Lesz.)
Birsalmasajt:
A birsalmából rendkívül ízletes csemege készíthető, mely megédesítheti a szürke őszi és téli napokat. Az érett birsalmákat alaposan meg kell mosni, héjukról el kell távolítani a szürkés bevonatot. Ezek után negyedeljük és távolítsuk el a magházat. A "kukacos" birseket is nyugodtan felhasználhatjuk, de természetesen a furkált részeket vágjuk ki a húsból.
Forró vízben puhára kell főzni, majd a leszűrt gyümölcsöt össze kell törni (mintha burgonyapürét készítenénk). Az összetört birset addig főzzük, míg kavargatás közben a lábas alját meg nem látjuk. Minden kg tört gyümölcshöz 80 dkg cukrot keverünk és további 10-15 percig kavargatjuk. Ha túl kevés ideig főzzük, fennáll a veszélye, hogy a készítmény idő előtt megpenészesedik a magas víztartalom miatt.
Ha kész, akkor tetszés szerinti formába öntjük, de sietni kell, mert nagyon gyorsan alvad. Ízlés szerint keverhetünk bele diót, mandulát, mogyorót vagy mazsolát. Ha megdermedt, borítsuk ki a formából és száraz, szobahőmérsékletű helyen, időnként forgatva szárítsuk 2-3 hétig. Ha kész, fogyasztásig celofánba csomagolva tároljuk.
__________________
ஜ۩۞۩ஜ
~~~ SHUT UP AND ENJOY THE HARDCORE ~~~
ஜ۩۞۩ஜ
|