Karácsonyfa-függelék (80 db)  
Tészta: 250 g liszt, 125 g porcukor, 1/2 citrom lereszelt héja, 1 tojás, 150 g hideg vaj  
 
Díszítés: 125 g porcukor, 2-3 ek. citromlé, rum vagy málnaszirup, tetszés szerint apró színes cukorgyöngyök, durva kristálycukor, vagdalt pörkölt mandula vagy színes tortadara, vágott dió  
 
Elkészítés: Halmozzuk a lisztet a porcukorral és a citromhéjjal együtt a gyúródeszkára. Helyezzük a közepébe a tojást, majd rakjuk körül a kis darabokra vágott zsiradékkal. Az egészet dolgozzuk el egy nagy késsel, majd kézzel gyúrjuk össze kemény tésztává. Utána göngyöljük fóliába, és legalább 1 órára rakjuk hideg helyre. A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gáznál 3-as fokozat). A sütőlemezt zsírozzuk ki vagy béleljük ki sütőpapírral. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra.  
 
Szaggassunk ki tetszés szerinti formákat (pl. : angyal, csillag, szív, karácsonyfa, harang, stb. ) és rakjuk a sütőlemezre. A sütőben (közepes lángon) kb. 10 percig süssük, amíg aranysárga nem lesz. Utána a süteményeket tegyük tésztarácsra és hagyjuk jól kihűlni.  
 
A bevonathoz keverjük ki a porcukrot a citromlével, a rummal vagy a málnasziruppal jó sűrűre. Utána kenjük be vele a tésztácskákat, és hagyjuk, hogy a bevonat kissé megszáradjon. Ezt követően tetszés szerint díszíthetjük apró színes, cukor gyöngyökkel, durva kristálycukorral, vagdalt pörkölt mandulával vagy színes tortadarával, vágott dióval.  
 
A bevonat legyen elég sűrű, mert különben a díszítések nem emelkednek ki, vagy a színes cukorgyöngyök szétfolynak rajta. Túl kemény se legyen, mert akkor meg nem szilárdul meg rajta a díszítés. A legjobb, ha egyszerre kb. 10 sütemény bevonatát készítjük el, mert mire ezekkel végeztünk, addigra az első sütemények megszáradnak annyira, hogy hozzákezdhetünk a díszítésükhöz. 
		
	
		
		
		
		
		
		
			
				__________________ 
				ஜ۩۞۩ஜ   
~~~ SHUT UP AND ENJOY THE HARDCORE ~~~ 
ஜ۩۞۩ஜ   
			 
		
		
		
		
		
		
	
		
		
	
	
	 |