Quote:
Originally Posted by Arwyl szelleme
Nos!
Javaslatom:
2250 heki alatt változatlan
2250 heki felett: terület 10%-a legyen a katonaigény 1 hekihez
Fegya írta hogy valahogy figyelembe kellene venni a fedezési arányt is, ezt meg lehetne tenni egy szorzóval. pl. 10%os fedezési aránynál 1,1-el beszorozzuk ezt a számot és kész. Ezzel még mindig elfogadható a katiigény.
|
nekem a jelenlegi rendszer is tetszik... a baj azzal van, hogy amikor bevezették, akkor már voltak óriási orik, amiket nem lehet elérni. ha nem vennénk figyelembe az első 20-25 orit, akkor teljesen korrekt lenne a mostani képlet. azalatt nem nagyon vannak áthídalhatatlan szakadékok. egyébként lehetne változtatni bármit a fedezésen, előbb-utóbb úgyis ki fognak alakulni óriási szakadékok. ez szerintem azért van, mert nagyon sok játékos nem szándékozik óriási területeket szerezni... ez van. bevallom, hogy én is tökéletesen meg vagyok elégedve azzal, hogy jelenleg van egy orim a top30%-ban.
na de Fegya számolásait nézegetve nem annyira rossz a javaslat. a fedezési arány meg sztem is maradjon. nagyon jó ötlet volt anno.
és szeretném javasolni, hogy az egyszerűség kedvéért akkor már 1000 hekitől legyen terület*10% a katiigény... vagyis:
1000 heki alatt: (terület/100)^2 kati
1000 heki fölött: (terület*0,1) kati (szorozva esetlegesen a fedezési %-kal)