Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Akkor nézzünk egy példát:
Mostani katonaigény 9000 hektáron:
0 felfedezési aránnyal : 1339 kati/hektár
Ugyanez 40% fedezési aránnyal : 2410 kati/hektár
Arwyl javaslata szerinti katonaigény:
0 felfedezési aránnyal : 900 kati/hektár
Ugyanez 40% fedezési aránnyal : 1260 kati/hektár
Ezt így teljesen reálisnak tartom. Ennyi előnye lehet annak, aki általában harccal halad és akkor fedez, amikor szakadékot akar átugrani. A termelő viszont nem fog ellehetetlenülni a 40% katonatöbblettől.
|
Én is támogatnám a javaslatot de én egy apró módosítást eszközölnék a képletben. Ugyebár az egész fedezés azért lett módosítva régebben hogy a nagy orikat gátolják.
Ez jó dolog, de kis módosítás kéne véleményem szerint.
A fedezési %-ot teljes egészében megszüntetném. Pl azért mert ha valaki csak fedezve tud felmenni mert képtelen ütni különböző okok miatt de a csoport középső részében halad, akkor azt nem kéne büntetni (elég nagy büntetés neki hogy nem tud rendesen haladni). Ez csak egy példa volt,
Szerintem inkább egy módosító tényezőt kéne bevezetni annak függvényében hogy az adott ország hol található.
Értem ezalatt egy számpéldával: 26000 hekis ország esetében aki a csoport 3. helyezettje (terület tekintetében). 26000/10 * 1,97 a fedezéshez szükséges katonamennyiség egy 100 fős csoportban.
Véleményem szerint a csoport teljes létszámát lehetne venni 100% nak a módosító tényező számításánál. Ez 100 fős csoportban a 100. helyzettnek 0% katimennyiség növelés eredetihez képest, az 1. helyezettnek 100%-os katonamennyiség növelés.
Gondolom most megkapom a magamét