Quote:
Originally Posted by Remedy
Mivel a torpe banyatalalasanal kb eleg nagynak tunik az osszhang, szerintem a felfedezes modositast kellene jobban atbeszelni, kulonben igy marad, ahogy van.
Tehat elso korben:
Kinek tetszik igy, ahogy van?
Kinek tetszik Arwyl javaslata?
Akinek egyik sem, van uj javaslata?
|
Első kérdésed, hogy kinek tetszik így, ahogy van.
Nekem
két dolog tetszik a jelenlegi rendszerben:
1. Tetszik, hogy a
terület növekedésével fokozottan nő a katonaigény. Ez azért tetszik, mert így minél nagyobb egy ország, annál nehezebb feltételekkel kell megküzdenie. A nehezülő feltételek pedig akadályozzák, hogy szétszakadjon a mezőny.
2. Tetszik az is, hogy
előnyt biztosít azoknak, akik inkább harccal haladnak.
A jelenlegi rendszerben
nem tetszik a mérték. Nagy hekin túl szigorú lett. Kicsit összehasonlítottam egy pontlistát a felfedezés bevezetésének környékéről (A) a mai pontlistával (B). Az 1A első 138 országát hasonlítottam össze, mert ez volt meg.
Az átlagpontszám: A: 427360 B: 356700 Tehát átlagosan több, mint 70000 ponttal csökkent az átlagpontszám a szigorítás bevezetése óta.
Átlagos körtávolság a szomszédos országok között: A: 4.56 B: 5.06 Tehát a szigorítás bevezetésének következményeként átlagosan 0.5 körrel növekedett az országok közötti körtávolság.
Világosan látszik, hogy az 1A-ban az összföld mennyisége fokozatosan csökken.
A csoport földmennyiségét növelik az új feljutók, SZK-ról visszajövők és a felfedezés. Az összes földmennyiséget csökkentik a klánbalépések, a lefordulások és az SZK-ra menések.
A földmennyiség csökkenését az 1A-ban csak kevésbé szigorú felfedezési képlettel lehetne megállítani.
Második kérdésed, hogy
kinek tetszik Arwyl javaslata.
Nekem Arwyl javaslatában
tetszik a mérték. Jól eltalálta
a reális katonaigényt. Nekem jobban tetszene, ha az így kijött alap katonaigényt növelné a felfedezési hányaddal. Legyen már valamivel rosszabb annak, aki sokat fedez.
Nem tetszik, hogy nincs valamilyen szigorú korlát. Így könnyen felfedezési versennyé alakulhat a top.
Nem tetszik az sem, hogy nem szigorodnak a feltételek a terület növekedésével, bár lehetséges, hogy a nagy orik előnyét nem a felfedezéssel kéne megoldani.
Konkrét javaslatom egyenlőre nincs.