Thread: "Alapfilmek" :)
View Single Post
Old 03-27-2006, 19:18
Szigibabe
Guest

Activity: 0%
Longevity: 0%

hmm... ahogy elnezem, elegge elharapozott itt a hangulat; pedig azt hittem, ha mas nem, akkor a filmes topik az az idealis baratkozos es elmenymegosztos tema lesz...

nem latom ertelmet vitatkozni sem, hogy mi a muveszfilm es mi nem az, de ha mar itt tartunk:
az en fogalmi vilagomban is a muveszfilm az elvont, nehezen emesztheto filmekrol szolt. Az hogy egy jopar nagy amerikai filmre (most nem akarom felsorolni) azt irtatok, hogy muveszfilm; picit elgondolgodtatott es utananeztem, nalam okosabbak hogyan is fogalmaznak meg. Aztan rajottem, hogy sehogyan; legalabbis en nem talaltam. Amit viszont talaltam, azt itt most megosztanam veletek; megpedig ket megfogalmazas, ami segitsegevel mindenki atfogalmazhatja magaban a muveszfilm fogalmat:

"A filmművészet a hetedik művészeti ág. Az alkotó művészetek között az első, amelyik a teret és az időt egyszerre, közvetlenül használja föl, időben és térben egyszerre működik. Napjaink egyik legnépszerűbb művészeti és szórakoztatási eszköze."
"A művészet szó tágabb értelemben minden alkotó célú emberi igyekezetre vonatkoztatható. Ebből a széles perspektívából a művészet kulturális, történelmi vagy földrajzi környezettől függően általános fogalomként használható az összes teremtő szándékra, amit emberi törekvés mozgat."

szoval szeretnelek megkerni titeket, hogy ne azon vitatkozzunk, hogy pl a Dune es a Schindler listaja muveszfilmek-e, hanem azon, hogy jo filmek vagy nem olyan jok. Az en velemenyem szerint a Dune nem egy nagy film, viszont a Schindler Listaja Spielberg egyik legjobb filmje sztem.
Reply With Quote