Thread: "Alapfilmek" :)
View Single Post
Old 03-27-2006, 15:50
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Half
hááát ezeket mindenbe csaka müvész film kategóriába nem sorolnám hacsak megcsinálási szinten nem. Nem írtam semmit arról,h ogy szerintem mia müvész film

tiédig között van tucat film jó film és kaki film
Düne az egy LoL
szárnyas fejvadász viszont máris jobb vagya hét Szamuráj. Ezke jók, de hogy kerülnek egy sok hühóval egy szintre??? ezt magyarázd meg

Schindler listája müvész film??? hááát azért annyira nem mondanám inkább történelmi nem?? ezek mind másik kategóriába tartoznak.

A Dűne, tökéletesen visszaadja a könyvek hangulatát, csak a története nem teljesen ugyanaz (és én most nem a hú de szuper 3 részes újfeldolgozásról beszélek), éppen ezért alapfilm és művészfilm.
A Sok Hűhó Semmiért, egy Shakespeare mű, amit Emma Tomphson-ék tökéletesen feldolgoztak, mind hangulatban, mind történetben... szerinted akkor, hogy kerülhetett bele ebbe a kategóriába? Úgy gondolod, hogy a művészfilmek között vígjáték témájú nem lehet? Hiba lenne, ha ezt hinnéd...

Schindler listája igencsak távol áll a történelmi filmektől... történelmi filmeknek az a lényege, hogy egy, vagy több történelmi kort, mozzanatot bemutasson... a Schindler listája, pedig nem ezt teszi, hanem emléket állít, egy olyan embernek aki képes volt felülemelkedni az akkori emberek mindennapos hülyeségén és fanatizmusán, amit a rendszer táplált beléjük és megmentett annyi életet amennyit tudott.
És születnek emberek.
Reply With Quote