Huha, de sokat írtattok megpróbálok reagálni.
elöszőr mia müvészi érték neked?? mi okoz szépséget?? Kettő az egy dolog hogy az amerikai filmekőbl talán csak a tucat filmeket láttad, de mivel százszor több filmet csinálnak mitn bárhol máshol és 100szor több szinész van és 100 több pénz van benne. Ezekért is van , hogy a filmek egy százalékát se láttad felét se annak amennyit én.(valószinü lehet, hogy 10szer többet láttál)
Szal amerikába azért profik és sokféle sok filmet csinálnak. Ahogy beleolvastam elég érdekes filmek lettek felsorolva müvész filmként, de azokhoz is hozzászólok.
Amúgy a festményekből is keveset értékelek Csak a szinvonalasakat. ÉS a nem elszálltakat. Nekem nicns szükségem ilyenekhez hogy a fantáziám müködjön a gondolkodásom sem elszállt szal nekem nem összegyezthető ez az egész. Túlsok müvész cslaádi kzöeli barát/rokon van, hogy birjam a müvészeteket főleg iylen elszállt veerziókban. Jöna köv üzi
Quote:
Originally Posted by Enkidu
Megnyugodtam, nem én értettelek félre, tényleg azt akartad mondani, amit mondtál, és ami szerintem egy hatalmas butaság.  Sorry de ez a helyzet. A művészfilm kategóriát nagyon sok mindenre rá lehet mondani, sokan már azokra a filmekre is használják, amelyikek nem a bevételre mennek, hanem művészi értéket szeretnének alkotni (ld. fentebbi postom a jó film definíciójáról való véleményemmel). De lehet azokra a filmekre is mondani, amiket a művészmozikban játszanak. Ez a kettő persze nagyjából ugyanaz. De semmiképpen sem igazak rájuk azok, amiket te elmondtál. Sokkal nagyobb sokszínűség jellemzi ezeket a filmeket, mint a hollywoodi ipar tucattermékeit, éppen azért, mert ez utóbbiak a biztos eladhatóságra mennek és nagyrészt sablonokat követnek (randizós-szexes-altesti poénos film, tinihorror, robbanásokkal megtömött akciófilm stb). Az pedig, hogy azok a filmesek, akik művészi értéket szeretnének közvetíteni, tehetségtelenek, teljesen röhejes és szánalm
as vélemény. Azt még el tudnám fogadni, hogy te a hollywoodi filmeket szereted, és nincs szükséged művészi értékekre. De így nem tudom elfogadni. Az amerikai filmipart birtokló rengeteg tőkével rendelkező "népcsoport" tagjai szoktak ilyen véleményen lenni, de őket meg is értem, mert nekik akkor folyik be sok pénz, ha az emberek az ő filmjeiket nézik. De neked mi érdeked van abban, hogy ezt a propagandát nyomod?
|