Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum
Ez annyiban nem állja meg a helyét, hogy nem mondtam, hyog állampolgárság.
Erre csak ennyit tudok mondani:
Ha jön szembe egy kínai ember veled az utcán, akkor mit mondssz róla? Azt, hogy kínai. Miért mondod ezt? Hiszen lehet, hyog itt lakik Magyarországon, talán a nyelvet is beszélni, és még tanál meg is van keresztelkedve.
De ha meglátod, nem azt mondod, hogy keresztény. Hanem hogy kínai. Ha jön szemben egy zsidó ember, akkor ő zsidó. És kész.
Ez miért olyan rohadtul sértő? Ha egyszer az, nem fogok rá mást mondani.
Mint ahogy a kínaira sem mondom, hogy dél-amerikai, csk azért, mert a kínai szó sérti a kínait... Ha egyszer KÍNAI, akkor KÍNAI!
Fogalmam nincs, mit kell ezen problémázni!
De állati jó lenne, ha már befejeződne. Mert innentől kezdve én teszeka témára. Egy arab az arab, egy zsidó az zsidó, egy kínai az kínai, egy néger az néger... Ezen nem tudom mit kell csiszolgatni. Ez így van, akárki akármit mond. A tények nem változnak.
Olyan ez, mintha a 1+1 -re azt mondom, hogy az 7, mert mondjuk nekem nem tetszik a 2-tes szám...
Úgyhogy téma ezennel általam le van zárva. Maradjunk ennyiben.
|
Gee ebben nem értek egyet veled. Ha egy hozzád hasonlóan régre visszavezethető családból származó férfi összeházasodik egy zsidó nővel, és gyerekük születik. akkor ő is zsidó lesz mivel, anyai ágon öröklödik a zsidóság.
Nah a kérdés ő most zsidó vagy magyar???
amúgy meg hogy ki "micsoda" szerintem nem a származása dönti el. szerintem sokkal jobban számit az, hogy ő minek érzi magát (persze azért ha tényleg tisztában van a dolgokkal)
számomra sokkal inkább magyar egy 4-5generáció óta idetelepült család, akik már kivállóan beszélnek magyarul, megismerték a magyar hagyományokat, magyar iskolába jártak és "tisztában" vannak a magyar történelemmel,irodalommal, mint pl egy Király Linda aki büszke a nagy magyarságára, de arra sem képes hogy a magyar Himnuszt megtanulja és végig elénekelje...
Nah meg hát azt se felejtsük el, hogy a "legnagyobb magyar" pl nem tudott magyarul, de többett tett az országért, mint sok más akkori nagy magyar.
Gee én nem tartanak se antiszemitának se rasszistának, csak a véleményem fejtettem ki.