Szia Laci, először is kösz, valaki megértette amit írtam...
Amit írtál, arra azt tudom mondani, hogy nem attól lesz valaki magyar, hogy a Fradinak szurkol. De ha már magyar csapatokról van szó, Magyarországon, drukkoljunk magyar csapatoknak. (Szerintem)
Az, hogy a 21. században ki mit vesz át kitől, az egy dolog. Mert az nem számít semmit, csak és kizárólag a pénzről szól. Ott eltűnik a szellem, a szív, sőt, még maga a foci is. Ott csak a nyereség számít, más nem. Ezért attól, hogy egy angol befektető pénzt tesz egy magyar csapatba (Legyen ez a Fradi, vagy akármelyik másik, én most csak általánosságban beszélek), attól az a csapat még nem lesz angol.
Attól lenne "angol szellemiségű", ha pl angolok, vagy angol származásúak alapítanák meg azt Magyarországon.
Azért írtam izraelit, mert ha leírom, hogy 'zsidó', akkor tuti szétoffolják a topikomat a műveletlen pribékek, hogy én antiszemita vagyok. Leszögezem, nem vagyok az.
Egyébként az MTK-ról van szó. ~~Ma viszont már létezik.
Abban nyilvánul meg, hogy zsidók alapították, és zsidók pénzelik, 1988-tól egészen a mai napig. Meg egészen addig, amig MTK fog létezni. És nyilvánvalóan szellemiségében oda kell tartozzon a csapat is. Hiszen hogy nézne ki, ha "köpködnék" azt, akitől a pénzt (fizetést) kapják... Tehát nyilván való, hogy szellemiségükben ahhoz a körhöz tartoznak.
Amit írtam, nem akartam kihegyezni a zsidóságra, épp azért, mert mindegy, hogy milyen nemzetiséghez tartozik valaki. Most épp az MTK drukkoló beírására reagáltam. Ha egy indiai drukker kezdte volna szítani a feszültséget, akkor neki írtam volna. Ha amerikai, akkor neki. Ha kínai, akkor neki. Mert mindegyikben van egy közös: nem magyar.
Tehát nem votl kihegyezve a mondandóm a zsidókra, egész egyszerűen pont egy olyan ember jött be picit kötekedni, aki egy zsidók által alapított, és fenntartot csapatnak drukkol.
Ennyi. Leírtam azt hiszem mindent. (Hja, és neki is mondtam, és mindenkinek mondtam, hogy a sport-teljesítményét elismerem minden csapatnak, az MTK-nak is(!), de szeretni nem fogom!)
|