Tetszi az ötlet hogy értelmet adjunk a drágakönek:)
Nem tudom de nekem ez egyszerünek tünik. Szerintem a piachoz viszonyitani nem butaság.Persze ezt én is ugy értem hogy max a legdrágább nyers árának 120%aig emelkedhessen.Így megéri tartani a drágakö bányát és hogy az eszméletlen infláciot is kordába lehessen tartani amit ez a folyamat elinditana , azt meg ugy lehetne kivédeni hogy a császár mint vég felhasználó ingáztatja az árát ha sokat adnak el nagyot zuhanjon ha nincs eladás akkor menjen fel 120%ig . Ezzel a modszerrel védve van a többi bánya mert nem foja mindenki elbontani a biztos drága köért mert ugye igy nem biztos a jó ár mert ha sokkan álnak rá akkor ugye lent lesz az ára. Söt tovább megyek az hogy mi a sok és kevés drágakö forgalom azt hozzá lehet mérni a többi nyers forgalmához ami máris kordábba tart mindent a tulzásos szélsöségektöl és igy még utalni se lesz vele könnyebb mint bármi mással. Bár az igaz hogy igy nagy változást nem érünk el, de értelmet adunk a drágakönek, hogy ép annyira érdemes legyen tartani mint bármi más nyersanyag bányát.
|