View Single Post
Old 09-24-2007, 22:56
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Életfa#2 View Post
Az előző javaslatomat szépen megbuktattam.
Az előző javaslatommal megpróbáltam kiszámolni, hogy a maximális menekülés esetén hol éri el a malusz a 100%-ot, de erre egy negatív szám jött ki, ami nagyon meglepett! A további elemzés során kiderült, hogy az elérhető, legnagyobb malusz (az ország alap állapotához képest) kb. 30%, ez pedig azt jelenti, hogy nem éri meg így csökkenteni az ellenfél zsákmányát. Ez pedig a ló másik oldala.

Emiatt egy új képletet dolgoztam ki:
maximum(négyzetgyök[célpont ország területe*1000]; 1000) - az így kiszámolt pontmennyiség-különbség jelenti 1%-os (nem százalékpontos) csökkenését a zsákmánynak.

A képlet hatása:

Alap ország definiálása: 20% házzal rendelkezik, valamint 30% lakáshelyzeti tekivel. Ez alapján, az ország minden egyes hekije 47,6 pontot ér, a menekülés során további 11,4-et szedhet össze. Az összehasonlítás során, a támadó ország pontértéke megyegyezik az alap ország alap (nem menekülési) pontértékével.

1000 hekiig nincs változás. 1000 hekin a menekülő országnak a meneküléshez 57.000 katonát kell fokoznia, ezzel 11,4%-kal csökkentve a veszteséget.

3.600 hekin (top30% határ környéke jelenleg) meneküléshez kell bő 200e katona, maximálisan 21,63%-os veszteség-csökkenést érve el.

30.000 heki (az A jelenlegi topja ekörül van): a meneküléshez kell 1,71mó katona, az eredménye 62,44%. (Valamint, a mostani áron 17md arany is kell a dologhoz, ha a piacról veszi a katonákat!)

És végül: a nullázási határ 77e hektárnál van, innentől lehet elérni a 0-ás veszteséget, de ehhez ~4,4mó katona fokozása szükséges. (És ezt is csak két klán teheti meg.)
Jesszum...
Csak szólok, ez egy játék, itt emberek is vannak, nem kizárólag matematikusok. Mivel baromira bonyolult, ráadásul első ránézésre nem is túl jó, nem támogatom ezt a verziót.