Originally Posted by Életfa#2
Az előző javaslatomat szépen megbuktattam.
Az előző javaslatommal megpróbáltam kiszámolni, hogy a maximális menekülés esetén hol éri el a malusz a 100%-ot, de erre egy negatív szám jött ki, ami nagyon meglepett! A további elemzés során kiderült, hogy az elérhető, legnagyobb malusz (az ország alap állapotához képest) kb. 30%, ez pedig azt jelenti, hogy nem éri meg így csökkenteni az ellenfél zsákmányát. Ez pedig a ló másik oldala.
Emiatt egy új képletet dolgoztam ki:
maximum(négyzetgyök[célpont ország területe*1000]; 1000) - az így kiszámolt pontmennyiség-különbség jelenti 1%-os (nem százalékpontos) csökkenését a zsákmánynak.
A képlet hatása:
Alap ország definiálása: 20% házzal rendelkezik, valamint 30% lakáshelyzeti tekivel. Ez alapján, az ország minden egyes hekije 47,6 pontot ér, a menekülés során további 11,4-et szedhet össze. Az összehasonlítás során, a támadó ország pontértéke megyegyezik az alap ország alap (nem menekülési) pontértékével.
1000 hekiig nincs változás. 1000 hekin a menekülő országnak a meneküléshez 57.000 katonát kell fokoznia, ezzel 11,4%-kal csökkentve a veszteséget.
3.600 hekin (top30% határ környéke jelenleg) meneküléshez kell bő 200e katona, maximálisan 21,63%-os veszteség-csökkenést érve el.
30.000 heki (az A jelenlegi topja ekörül van): a meneküléshez kell 1,71mó katona, az eredménye 62,44%. (Valamint, a mostani áron 17md arany is kell a dologhoz, ha a piacról veszi a katonákat!)
És végül: a nullázási határ 77e hektárnál van, innentől lehet elérni a 0-ás veszteséget, de ehhez ~4,4mó katona fokozása szükséges. (És ezt is csak két klán teheti meg.)
|