Ezt viszont nem egészen értem....
Minek maximálni? Jelenleg a laksáhelyzet területén 50% a maximum. Minden máshol 55%.
Annyi változna, hogy mivel itt nyilván "tanult országról" lesz szó, nem csak az anyagköltségen tud spórolni, hanem hatékonyabban is építenek. Jobb elrendezéssel ugyanakkora alapterületen több dolog fér el. Ez az igazi életben is így van.
Annyi változna, a lakásheylzet 5%-kal megnőne. Az komoly segítség, de nem túlzó. (Szerintem.)
És akkor lehetne számolgatni, hogy mi éri meg jobban. Mondjuk 30% lakiteki 45% haditekievel, vagy 35% lakiteki 40% haditekivel...
És ugye azt se felejtsük el, hogy ha 35% a lakiteki, akkor egységnyi területen több ember fér el, tehát többet is eszik. Ergó vagy több tanya kell, vagy hamarabb fogy a gabona a raktárakból. Szóval ez nem 100%-os táp, csak nagyon erős!
És nyilván, ha a házakban több az ember, akkor kevesebb ház kell egységnyi épület fenntartásához. Viszont a "megüresedő" helyekre ha templomot, barakkot, kocsmát építesz, akkor a kajád is ugyanúgy fog fogyni, tehát kaja terén nem lehet ezzel spórolni, szerintem ezzel akkor lehetne csak ilyen szinten spórolni, ha a lebontott házak helyére termelő épületek kerülnek, vagy olyan épület, ami nem indukál további ételfogyasztást. (bányák, kovácsok, könyvtárak, stb)
Ezért gonodltam úgy, hogy az Építőmester személyiség a +5% lakitekivel és a -5% épkültséggel egy nagyon is használható, erős, de nem ultradurva személyiség lenne.
|