Nem idézek be senkit, de pár dolgot elmondanék, nem hiszem hogy csak a névszűrés idején kéne figyelni az ilyen nevekre. ez a topic megint nem részrehajlás miatt jött létre mint már 100x elmondtam, hanem amiatt, hogy az admin elfogadhatónak találta elsőre, és engem érdekelt kifejezetten erre a névre vonatkoztatva, hogy mi az emberek véleménye. úgy gondoltam hogyha ez a név "megbukott" (igaz nem csak a topic miatt) de ez mérvadó lehet minden hasonló névre, és itt értem a Gulag-ot, Recsket, III.birodalmat, Sztálini szovjetuniót stb.
A történelemre meg annyit, hogy nem biztos,hogy az a teljes igazság amit hallasz, mert emberi természet olyan hogy az ilyen dolgokat mindig picit máskép adja vissza az ember. De ugyan ez igaz az irott anyagokra is. igazán hiteles forrás ezekről nincs, mert ami volt az már rég ellett tüntetve, úgyhogy az egyik oldal szerint ez a szörnyübb, a másik szerint az, de a lényeg hogy mind2 a LEGszörnyübb.
Az pedig hogy miből lett propaganda meg miből nem, az más kérdés. az egyiket sajátszemükkel látták szövetséges katonák a partraszállás után, a másik az meg fű alatt futott nagyon sokáig. jah és még annyit ide, hogy ami tény hogy a Gulag nem kommunista találmány, a komcsik csak "megörököltek" egy már addig majnem 100éve müködő "hagyományt".
De srácok nem is ez a lényeg hanem az, hogy ezeken a helyeken eltorzult eszmék miatt emberek millióit mészárolták le,holott egyetlen bűnük az volt, hogy rossz időben születtek erre a világra! Úgyhogy mindenkit megkérnék, hogy senki ne kezdjen el itt büdös kommunistázni, vagy nácizni, vagy azt mondani, hogy sokkal rosszabb volt ez meg az. nem a számszerüség a lényeg, hogy hol, mikor mennyi, hanem az hogy egyáltalán megtörtént ilyen akár 1emberrel is.