én a javaslatot alapvetően jónak tartom (2k kör-1%)
de eközben megértem a célpontok berzenkedését is, tény, hogy egy nagy klánból kiválló hadi, jobban ki lehet gyúrva mint egy termelőkkel is rendelkező klán.
és igen, ez az itteni élet, az erősebb beveri a gyengét, de azért adjunk esélyt a kicsiknek is.
mint írtam az alap javaslat szerintem jó, csak picit nehezítsük (vagy még inkább egyenlítsük ki) az esélyeket:
1. ugyanabba a klánba való ki-be lépésre ne járjon kedvezmény (elkerülve, hogy a termelőket léptesék ki-be egy ütésért)
2. a kilépő ország ha használni akarja a lehetőséget előx jelezze, hogy kilép és a tényleges kilépés csak 24 körrel később történjen meg (1 nap talán mindenkinek elég lehet töprengeni, hogy hová lép, kit üthet, és még fel is készülhet)
3. a kilépés után 1 héten belül köteles klánba lépni, ha mégsem akkor az eredeti földleadás mértéke érvényesüljön (ha ütni megy akkor üssön, ne hónapokig kelljen éjszakázni miatta)
4. az új klánbalépése után 1 hétig ne léphessen ki, (ha már úgy dönt lejjebb csatározik, akkor ne csak egy ütés erejéig maradjon, hanem ismerje meg a környéket, és a környék is "jácchasson" vele

)
szerintem ennyivel kb igazságossá lehet tenni a dolgot, így nem csak nyerhet, de veszíthet is.