View Single Post
Old 09-04-2007, 15:31
laci laci is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Srácok, ti valamit nagyon súlyosan félreértettetek. Ha jobban megnézitek, látni fogjátok, hogy a téma címe az, hogy "Auschwitz-Birkenau elfogadható név-e...". Magyarul nem azt kérdezte benne a témanyitó, hogy mi mindennel nem értünk egyet, hanem egy konkrét országnévre kérdezett rá.
(ez akkoriban volt, amikor országnév-szelektálás történt, jelenteni lehetett a nem tetsző neveket, és valakinek ez is szemet szúrt; aztán kiderült, hogy a tulajdonosa valóban nem az a tudatlan, ártatlan valaki, amit sokan el akartak hinni róla, de ez már más kérdés).

Aztán nem tudom, miért estek itt nekem, fogalmam nincs, hol írtam én olyat le, hogy csak a nácikat ítélem el, az összes többi erőszakszervezetet és erőszakrendszert viszont támogatom. Itt egy konkrét esetről volt szó, és azzal kapcsolatban bátorkodtam leírni a véleményemet, utólag nézve sokszor meglehetősen elkapkodva a beírásaimat.

Hangsúlyozom: ugyanúgy a "nem elfogadható-ra" kattintottam volna minden olyan névre, ami a történelem bármelyik szörnyűségére emlékeztet. Azaz ha pl. a Gulag lett volna a címben, akkor ott is a "nem"-re szavaztam volna.

(arra most nem reagálok, hogy milyen jelzőket írtatok rólam, úgy veszem, hogy titeket is elragadott a hév; de annyit hozzáfűzök a tudatlanságomal kapcsolatos megjegyzésekhez, hogy volt szerencsém egy olyan országban felnőni, ahol a szocializmus nem azt jelentette mint Magyarországon, hanem egy sokkal "durvább" rendszert, úgyhogy köszönöm, nem kérek a kommunizmus árnyoldalaival kapcsolatos kioktatásból).
Reply With Quote